Erdogan Magyarországon

Hihetetlen 'hajsza' volt éjjel Budapesten - videó

Erdogan látogatása és a gyülekezési törvény jegyében.

2018.10.09 10:37ma.hu

A világ legütősebb üldözése zajlott le az éjjel Erdogan látogatása és a gyülekezési törvény jegyében, Budapesten. A rendőrök elképesztő türelemmel, mindent hagytak, amit szabad, az új gyülekezési törvényt viszont abszolút betartatták - írja az Index.

A Facebookon hirdettek meg egy eseményt korábban, a török nagykövetség előtti területre. Mivel az új gyülekezési törvényben egy közéleti nyilvános gyülekezést be kellett volna jelenteni, ezért a Facebook eseményben szigorúan lefektették a szabályt: a beszélgetés – Erdogan látogatásának estéjén – kizárólag közügyektől mentes dolgokról folyhat az utcán, például a török bajnokságról, ételekről, filmekről, ilyesmiről. A programban szerepelt, hogy kizárólag kirándulási célzattal elmennek a résztvevők a Gül baba türbéjéhez, ahol köszönnének az ott bejelentett demonstrációt tartó szélsőjobboldali identitás Generáció nevű szervezet tagjainak.

A rendőrök több csapatszállítóval jelentek meg a követségnél, ahol amúgy a facebookos felhívásra vagy 20 fiatal beszélgetett a már fentebb említett témákban. Ahogy az egyenruhások a fiatalokhoz értek, ők elmentek a földalattihoz.

Akkor aztán a nagyjából ugyanannyi rendőr, vagy huszan, szintén felszálltak a földalattira, az oktogonnál átszálltak velük a 4-6-os villamosra, a világ legelképesztőbb, közösségi közlekedési eszközön utazó társaságát képezve a "sima” utasok között: 20 beszélgető fiatal, 20 rendőr kíséretében.

Az alábbi videón a villamoshoz kísérik a rendőrök a fiatalokat.:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.