Fegyelmi

Azért büntetik meg Czeglédyt, mert túl sok könyv volt a cellájában

Fegyelmi fenyítést kap a zárkarend megsértéséért.

2018.10.09 08:21ma.hu

Fegyelmi fenyítést kap a több mint egy éve előzetesben ülő MSZP-s politikus. Czeglédy Csabát azért büntetik, mert túl sok könyvet halmozott fel a cellájában, ezzel megsértette a zárkarendet - derül ki a Hvg.hu birtokába jutott fegyelmi határozatból.

A döntés végleges, az első- és másodfokú eljárás is megállapította a vétséget, amely szerint a jogász-politikus – aki Gyurcsány Ferenc és felesége vállalkozásainál is végzett rendszeres ügyvédi munkát – a megengedettnél 47 könyvvel többet halmozott fel cellájában.

Czeglédytől – aki nem vitatta könyvfelhalmozási vétségét – elkobozták a két szatyornyi könyvet, köztük Jo Nesbøtől a Hóembert és George Orwelltől az 1984-et.

Mint ismeretes, Czeglédy Csaba ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.