Erdogan Budapesten

Molinóval tiltakozott a DK a török elnök látogatása ellen

"Diktátortalálkozó."

2018.10.08 18:06MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) egy Orbán Viktort és Recep Tayyip Erdogant ábrázoló, "Love is love" feliratú molinót lógatott ki parlamenti frakcióirodája ablakán, hogy így tiltakozzon a török elnök és a magyar miniszterelnök hétfői találkozója ellen.

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán Viktor megmutatta "török példaképének", hogy nemcsak az EU-n kívül lehet "szájzárat rakni a népre", hanem az EU-n belül is, ugyanis nem engedélyezték pártjuk tüntetését.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, ezért a kiakasztott molinóval üzenték meg a "diktátortalálkozó" két résztvevőjének, hogy nem szívesen látott személyek Európában. A képviselő kijelentette, hogy a két politikai vezetőt a "saját népük elnyomása köti össze" és Törökországban pontosan ugyanúgy, a demokratikus intézményrendszer leépítésével "kezdődött a diktatúra, mint nálunk".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.