Egészségügy

Elmaradt a műtét, meghalt a kirúgott szívsebész egyik betege

Nem történhetett meg egy beteg műtéti előjegyzése Székely László elbocsátása miatt.

2018.10.04 12:09ma.hu

Meghalt az elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege - írja a Népszava.

Az 55 éves férfit július közepén vizsgálták meg az Országos Kardiológia Intézetben. Kiderült, hogy speciális egyedi gyártású érimplantátumra van szüksége. Az orvosa elindította az eszköz legyártásához, és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, ám mire a papírok megérkeztek, a Székely László elbocsátása már zajlott. Így a beteg műtéti előjegyzése sem történhetett meg.

Magyarországon eddig öt ilyen eszközt ültettek be, ebből négyet Székely doktor végzett. A főorvos elbocsátásakor jelezte a kórház vezetésének, hogy a férfi és még két hasonló állapotú és ugyanilyen eszközre váró betege műtétre vár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.