Ütötte-verte

10 évet kapott a barátnőjét meggyilkoló szerb-magyar férfi

Nem jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán azt a szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki újév napján megölte szintén vajdasági barátnőjét a csongrádi megyeszékhelyen.

2018.10.03 12:39MTI

A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a harmincéves vádlottat.

A 2017 októberétől párkapcsolatban élő vádlott és sértett december 30-án utazott Szegedre, hogy a Tisza-parti városban töltsék a szilvesztert. A sértett rokonának lakásában szálltak meg.

A férfi és barátnője december 31-én egy szórakozóhelyre ment, a vádlott az este folyamatosan alkoholt fogyasztott, ittas állapotba került. Miután reggel visszamentek a szállásukra, a sértett közölte a vádlottal, hogy italozásai miatt szakít vele. A férfi elfogadta a lány döntését, majd aludni tértek.

A még mindig ittas vádlott egy idő után felkelt, majd fojtogatni kezdte az ágyban fekvő lányt, barátnője fejét többször a falba verte, arcát ököllel ütlegelte. A sértett a bántalmazás miatt rövid időn belül meghalt.

Ezután a férfi öngyilkosságot kísérelt meg, de nem járt eredménnyel, szólt a lépcsőházban élő egyik lakónak, hogy hívja a mentőket és rendőrséget.

Az ügyben tartott előkészítő ülésen az ügyész 12 év börtönbüntetést indítványozott. A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését és bocsánatot kért az áldozat családjától. A vádlott és védője az ítélet enyhítése érdekében fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.