Kormány

Életük végéig szja-mentességet kaphatnak a háromgyerekes nők

Hamarosan kezdődik a demográfiai konzultáció.

2018.10.03 08:23ma.hu

A gyermeket nevelő családok támogatása áll az októberi demográfiai konzultáció középpontjában. A Magyar Idők információi szerint a miniszterelnök már döntött az újabb nemzeti konzultációban szereplő kérdésekről, amelyeket hamarosan nyilvánosságra is hoz a kabinet. Várhatóan újabb jelentős családpolitikai intézkedéseket jelent be a kormány a közeljövőben.

A kabinet álláspontja az, hogy a gyermeket nevelő családokat kell támogatni, a népesedési gondokra nem a bevándorlás jelenti a megfelelő választ. Ahhoz, hogy növekedjen a gyermekvállalási kedv Magyarországon, a jelenleginél több családbarát munkahelyre, a ma még alig létező rugalmas foglalkoztatásra van szükség – ez is iránya lehet a nemzeti konzultáció kérdéseinek.

A lap "kormányzati forrásból úgy tudja", a gyermekvállalás ösztönzését célzó lépések között felvetődött, hogy a háromgyermekes nők életük végéig mentesek legyenek a személyijövedelemadó-fizetés alól.

A férfiak szerepét is vizsgálni fogják, "ugyanis nagy arányban az ő döntésük befolyásolja a családtervezést, a gyermekvállalást."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.