Rendőrség

Kinevezték az új budapesti rendőr-főkapitányt

Pintér Sándor belügyminiszter október 1-jei hatállyal kinevezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetőjének Terdik Tamás ezredest.

2018.10.01 11:12MTI

Mint írták, az országos rendőrfőkapitány javaslatára és a Fővárosi Közgyűlés támogató véleményére figyelemmel került sor a főkapitányi kinevezésre.

A tárca szeptember elején tudatta, hogy a hónap végén távozik posztjáról a budapesti rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor, akinek vezetői kinevezését saját kérésére vonta vissza a belügyminiszter. Közölték azt is, hogy a miniszter - az országos rendőrfőkapitány javaslatára - a BRFK vezetőjének Terdik Tamást tervezi kinevezni.

A Fővárosi Közgyűlés szeptember 26-án egyhangúlag támogatta Terdik Tamás kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá. Terdik Tamás a testület előtt elmondta, hogy 19 éve rendőr, 2008 óta Budapesten szolgál, 2015-ben lett a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.