Időközi választás

Újra Borbély Gábort választották polgármesterré Bujákon

A választáson 53 százalékos volt a részvétel, az 1710 választásra jogosult polgár közül 910-en mentek el szavazni.

2018.10.01 07:33MTI

Újra a független Borbély Gábort választották polgármesterré a Nógrád megyei Bujákon a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson; megválasztották a hattagú képviselő-testületet is - mondta Tóth Kálmán jegyző az MTI-nek.

Az időközi választást azért írták ki, mert nyáron feloszlatta magát a képviselő-testület.

A jegyző tájékoztatása szerint két független polgármesterjelölt indult a választáson, Borbély Gábor 743 szavazattal nyert, míg Borbély Ferenc 155 voksot kapott.

A választáson 53 százalékos volt a részvétel, az 1710 választásra jogosult polgár közül 910-en mentek el szavazni.

A képviselő-testületi tagságra 27-en pályáztak.

A Nógrád megyei faluban jogvita alakult ki az önkormányzat és a megyei kormányhivatal között arról, hogy egy lemondott képviselő mandátumát ki nyerheti el. Két év alatt elmérgesedett a helyzet, az ügy nem jutott nyugvópontra, helyben pedig válság alakult ki, végül Buják önkormányzata június 6-án négy-három arányban megszavazta az önfeloszlatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.