Időközi választás

Németh Angéla nyert a XV. kerületben

Németh Angélára, akit az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogattak, 11 287-en szavaztak.

2018.10.01 07:28MTI

A szavazatok 50,95 százalékával Németh Angéla, a Rászorulókat Támogatók Egyesülete (Ráte) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltje nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást Budapest XV. kerületében a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján közzétett adatok szerint. László Tamás (Fidesz-KDNP) a voksok 47,81 százalékát kapta 100 százalékos feldolgozottság alapján

Németh Angélára, akit az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Liberálisok is támogattak, 11 287-en szavaztak, míg László Tamásra 10 590-en.

Az időközi önkormányzati választáson még egy jelölt indult; Kerezsi László a Magyar Munkáspárt színeiben, ő 275 voksot, a szavazatok 1,24 százalékát szerezte meg.

A választáson 64 918 polgár adhatta le voksát, közülük 22 308-an szavaztak, az érvénytelen szavazatok száma 156 volt.

A részvételi arány 34,36 százalékos volt.

Az önkormányzati választás eredménye nem jogerős, ellene jogorvoslattal lehet élni.

A választást azért kellett kiírni, mert Hajdu László (DK) korábbi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották.

A Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás - a Fidesz választókerületi elnöke, volt országgyűlési képviselő - 2010 és 2014 között vezette a kerületet.

Az új polgármester, Németh Angéla polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármesterként dolgozott Hajdu László országgyűlési képviselővé választása óta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.