Megrázó

A soroksári futónő férje sírva fakadt, mikor meglátta felesége gyilkosát

Sírva fakadt a rendőrségen a meggyilkolt soroksári futónő férje.

2018.09.28 08:55ma.hu

A gyilkosság 2013. szeptember 25-én történt. Az áldozat a 36 éves Kardosné Gyurik Krisztina volt, akit kocogás közben támadtak meg. Holttestére másnap hajnalban a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találtak rá. Támadója lemeztelenítette, speciális matrózcsomókat használva megkötözte, brutálisan megverte, megbecstelenítette, majd megfojtotta.

Az áldozat özvegyét, Kardos Lajost - főképp a nyomozás kezdeti szakaszában - jó néhányszor kihallgatták, eleinte a férfinak olyan érzése volt, mintha a vizsgálat elsődlegesen az ő szerepét igyekezne boncolgatni. Igazi tortúra volt ez az időszak számára. Bár ezek az idők már elmúltak, Kardosnak így sem volt könnyű dolga.

A gyanúsított elfogása után abban bízhatott, talán soha többé nem kell a rendőrségen megjelennie. Csütörtökön azonban ismét be kellett mennie.

"Tulajdonképpen egyetlen kérdést jártunk körül, a nyomozók arról érdeklődtek, hogy ismertem-e a gyilkossággal gyanúsított R. Szilvesztert, vagy a feleségem ismerhette-e ezt a férfit. Akárcsak korábban Krisztina szülei, én is mindkét kérdésre nemleges választ tudtam adni. A sajtóból én is értesültem róla, hogy az elmúlt éveket börtönben töltő férfi letétjében megtalálhatták Krisztina telefonját, és hogy R. Szilveszter állítólag egy cetlire felírta a feleségem nevét és meggyilkolásának dátumát. Erről azonban semmit sem árultak el nekem a nyomozók" - mondta el a Borsnak a férfi.

"Arról kérdeztek, hogy ő vagy Krisztina ismerhette-e korábbról a gyanúsítottat. Mutattak képeket is R. Szilveszterről, ami borzasztóan felzaklatta ügyfelemet, rettenetesen kikészült, el is sírta magát, nagyon megható és emberi reakció ez. Összesen négy fotót mutattak a gyanúsítottról. Az első egy fiatalkori fekete-fehér kép, amely 1995 decemberében készült. Aztán egy 2012-est. Ezen még nem volt szakálla. Utána két 2018-as képet. A frissebbeken sem és a régieken sem ismerte fel semmilyen módon. Arról is kérdezték, hogy milyen barátai voltak Krisztinának. Nekik beszélhetett-e az elkövetőről, vagy a támadást megelőző napokról" - mondta el a lapnak Kardos jogi képviselője, dr. Parti Ágnes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.