Oktatás

Négy évtized után újraindul a szakképzés Sümegen

A szakképzésbe egyre több felnőtt kapcsolódik be, a képzett szakemberek munkája pedig a gazdaság megerősödését a családok biztos megélhetését garantálja.

2018.09.26 01:30MTI

A négy évtized után újrainduló sümegi szakképzés küldetése, hogy visszaadja a kétkezi munka presztízsét ötvözve a régi mesterek tudását a mai kor vívmányaival - jelentette ki a Pápai Szakképzési Centrum megújult sümegi Acsády Ignác Szakképző Iskolájának átadó ünnepségén kedden a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára.

Pölöskei Gáborné elmondta, hogy másfél évvel ezelőtt fogalmazódott meg a szakképzés sümegi újraindításának gondolata, amely a helyi közösség, a kormányzat és a városvezetés közös célja volt.

Közölte: országosan 18 ágazati képzőközpontot hoztak létre, ez jelzi a szakképzés megerősítésének szándékát.

A szakképzésbe egyre több felnőtt kapcsolódik be, a képzett szakemberek munkája pedig a gazdaság megerősödését a családok biztos megélhetését garantálja - tette hozzá.

Sági István, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy összesen 22 tanuló kezdte meg tanulmányait az intézményben, asztalosokat és eladókat képeznek a 150 millió forintból megújult épületben.

Hozzátette: az iskola versenyképes jövedelmet biztosító tudást ad a fiataloknak, a helyi és térségi vállalkozásoknak pedig munkaerő-utánpótlást.

Végh László, Sümeg polgármestere (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a 60-as, 70-es években ipari iskola működött a városban, ennek hagyománya éled most újjá az egykori járásbíróság épületében kialakított belvárosi intézményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.