A pénzt akarta

Amerikai turistákat késelt egy férfi Budapesten - vádemelés

A szúrások mindkét sértett esetében okozhattak volna életveszélyes vagy halálos sérülést, csak a véletlennek köszönhető, hogy ez nem történt meg.

2018.09.25 11:29MTI

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki 2016 őszén késével megsebesített két amerikai turistát Budapesten - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a 26 éves budapesti férfi 2016. szeptember 22-én hajnalban a Mozsár utcában odalépett két amerikai férfihoz, akik egy szórakozóhelyről tartottak a szállodájuk felé. A vádlott kábítószert ajánlott fel nekik megvásárlásra, ám valójában tiltott szer nem volt nála. Csupán az volt a célja, hogy a turisták pénzét megszerezze.

Az egyik férfi elővett a zsebéből körülbelül 50 dollárt, amit a vádlott kikapott a kezéből, majd futásnak eredt. A két férfi a tolvaj után futott, utol is érték, megragadták a kabátját és követelték, hogy adja vissza a pénzt.

A vádlott ekkor elővett egy kést, és azzal többször, több helyen (fej-, illetve nyaktájékon, valamint mellkason) megszúrta mindkét amerikait. Ezt követően elmenekült a helyszínről.

A szúrások mindkét sértett esetében okozhattak volna életveszélyes vagy halálos sérülést, csak a véletlennek köszönhető, hogy ez nem történt meg - írták a vádiratban.

A főügyészség nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat a támadó ellen - tartalmazza a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.