Időközi

Új önkormányzatot választanak Bujákon

Új önkormányzatot választanak vasárnap a Nógrád megyei Bujákon. A községben azért kellett időközi választást kiírni, mert a képviselő-testület júniusban feloszlatta magát.

2018.09.25 21:30MTI

Tóth Kálmán jegyző az MTI-nek elmondta: két független polgármesterjelölt indul a választáson, a hat képviselői helyre pedig huszonöten pályáznak, mindannyian függetlenként.

A 2014-ben megválasztott önkormányzat valamennyi tagja ismét a jelöltek között van, így Borbély Gábor polgármester is, akinek a riválisa Borbély Ferenc lesz.

Az 1707 választásra jogosult lakos két szavazókörben adhatja le szavazatát reggel hat és este hét óra között.

Mint Tóth Kálmán elmondta, az önkormányzat és a megyei kormányhivatal között jogvita alakult ki arról, hogy egy lemondott képviselő mandátumát ki nyerheti el. Két év alatt elmérgesedett a helyzet, az ügy nem jutott nyugvópontra, helyben pedig válság alakult ki, és Buják önkormányzata június 6-án négy-három arányban megszavazta az önfeloszlatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.