Főorvos

Öt kamera működik a Babales programban a Szent János Kórházban

Minden tizedik újszülött koraszülöttként jön a világra, sokszor csak 400-500 grammal születnek, és hónapokat töltenek inkubátorban.

2018.09.20 13:33MTI

Öt kamera segítségével az interneten keresztül is láthatják inkubátorban fekvő koraszülött gyermeküket a szülők előre egyeztetett időpontban a Szent János Kórházban elindult Babales program keretében - közölte az intézmény koraszülöttrészlegének vezető főorvosa az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön.

Tory Vera azt mondta, minden tízedik újszülött koraszülöttként jön a világra, sokszor csak 400-500 grammal születnek, és hónapokat töltenek inkubátorban.

A program segítségével ebben az időszakban a családtagok az inkubátor tetejére szerelt sterilizálható kamera segítségével is figyelhetik gyermeküket - tette hozzá.

Jelenleg öt kamera van, de ezekkel - elmondása szerint - ki tudják elégíteni az igényeket, mert áttehetők az egyik helyről a másikra.

A tesztidőszak alatt 51 családnak ajánlották fel ezt a lehetőséget, és a legtöbben "távoli ölelésként" élték meg a Babalest - fogalmazott a főorvos.

Kitért arra is, anonim babamentő inkubátort is kihelyeztek, amelyre szintén kamerát szereltek fel, hogy azonnali ellátást tudjanak nyújtani az otthagyott gyermekeknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.