Szavaznak

Két településen lesz vasárnap időközi önkormányzati választás

Két településen tartanak vasárnap időközi önkormányzati választást: Bihartordán polgármestert, Kelevíz községben polgármestert és képviselőket is választanak.

2018.09.20 07:05MTI

A Hajdú-Bihar megyei Bihartordán azért kell polgármester-választást tartani, mert a település eddigi vezetője, Módos Imre (Fidesz-KDNP) elhunyt. A tisztségért három független jelölt verseng: Guth Zoltán, Németi Ferenc és Serdült János Csaba. A választói névjegyzékben 760 helybéli szerepel.

A Somogy megyei Kelevíz községben azért volt szükség az időközi választásra, mert a képviselő-testület idén június végén feloszlatta magát. A vasárnapi voksoláson a polgármesteri székért két független jelölt, Vargáné Balatincz Krisztina jelenlegi településvezető és Vida János indul, a négy képviselői helyre tizenegy független jelölt pályázik. A választáson a Marcalihoz közeli mintegy 380 lakosú község 271 választópolgára voksolhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.