Bíró

Néhány éven belül minden magyar bírósági tárgyalóteremben lehet távmeghallgatást tartani

A tervek szerint más hivatalok is bekerülnek ebbe a zárt rendszerbe.

2018.09.15 06:20MTI

Néhány éven belül mind az 1200 magyar bírósági tárgyalóterem alkalmas lesz távmeghallgatásra, azaz több száz kilométerre lévő tanúk, vádlottak is vallomást tehetnek a bírósági eljárásban - mondta Péter Zoltán bíró az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Jelenleg 72 távmeghallgatásra alkalmas bírósági végpont van, továbbá 39 büntetés-végrehajtási intézet is rendelkezik a távmeghallgatáshoz szükséges felszerelésekkel, és folyamatban van 192 rendőrkapitányságon a rendszer kiépítése - tette hozzá a szakember.

A tervek szerint más hivatalok is bekerülnek ebbe a zárt rendszerbe, biztonságos hálózatba, melyhez illetéktelenek nem férhetnek hozzá. A rendszer kép- és hangrögzítésre is alkalmas, továbbá, ha például tanúvédelmi programban résztvevő védett személyeket hallgatnak meg, akkor el lehet torzítani a hangot, képet - ismertette Péter Zoltán bíró.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.