Támogatás

Autizmusban érintett családokat segítő modellprogram indul

Autizmusban érintett családokat segítő modellprogramba segítők és velük együtt családok jelentkezését várja az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ).

2018.09.15 03:17MTI

A szervezet pénteki, az MTI-hez eljuttatott felhívásában felsorolta a segítők és a családok feladatait és a programba bekapcsolódásuk feltételeit. Előbbieknél közölték: a segítők részt vesznek egy képzésen, otthoni támogatást nyújtanak egy 14 évesnél idősebb, autizmussal élő embernek az otthonában december 31-ig.

A családoknál feltétel, hogy a család egyik tagja 14 évesnél idősebb, autizmussal élő legyen. A család feladata otthonában fogadni a segítőt, hogy az támogatást nyújtson az autizmussal élő családtagnak az év végéig.

Közölték: a segítő és a család egymással egyeztetve, de külön űrlapon és adatkezelési nyilatkozattal tud jelentkezni. Húsz segítő és ugyanennyi család részvételére van lehetőség.

Jelezték azt is: a modellprogram az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága és az AOSZ közötti támogatási szerződés alapján valósul meg. A felhívás mellékletében ismertették: a programban olyan szolgáltatást modelleznek, amelyben autizmus alapismeretekkel rendelkező segítők otthoni, napközbeni támogatást biztosítanak a családban élő, 14 évesnél idősebb autista embereknek, amikor erre a hozzátartozó elfoglaltsága miatt szükség van. A modellprogramot az Emmi 2,5 millió forinttal támogatja.

A részletek megtalálhatók az AOSZ weboldalán, a http://aosz.hu/felhivas-autizmusban-erintett-csaladokat-segito-modellprogram/ címen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.