Közöny

Drogosnak hitték, magára hagyták a sztrókos kislányt a játszótéren

Egy albertirsai játszótéren esett össze. A járókelők nem segítettek, mert azt hitték, kábítószerezett.

2018.09.14 08:42ma.hu

Egy albertirsai játszótéren esett össze a 12 éves Szandra. A járókelők segítségnyújtás nélkül továbbmentek, mert azt hitték, a kislány drogozott. Mint kiderült, Szandra sztrók miatt lett rosszul - írja a Blikk.

A lap szerint a gyerekkorban igen ritka sztróknál kiemelten fontos az időfaktor: a betegnek csak akkor van esélye a gyógyulásra, ha 3 – avagy a legújabb protokoll szerint 4,5 – órán belül megkapja a szükséges kezeléseket.

A lány életét egy arra járó polgárőr, Szemők István mentette meg.

"A nővérem kislánya szólt, hogy menjek, mert a közeli játszótéren fekszik egy lány. Azonnal odasiettem: sajnos, sokan elmentek mellette, mert valószínűleg azt hitték, hogy ivott, esetleg füves cigarettát szívhatott. Én rögtön láttam, hogy az ujjai nagyon furcsán állnak. Képtelen volt felemelkedni a porból, mozogni vagy összefüggően beszélni" - mondta el a lapnak a polgárőr, aki a Készenléti Rendőrség köztársasági elnöki őrségénél dolgozik rendőrként.

A kislányon életmentő műtéteket hajtottak végre. Egy évvel a történtek után ismét jár, beszél.

(A címlapfotó illusztráció.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.