Sargentini-jelentés

Szijjártó: minősített hazugságok gyűjteménye a Sargentini-jelentés

Az egész Fidesz kiakadt rajta.

2018.09.10 13:40MTI

"Minősített hazugságok gyűjteményének" nevezte a Sargentini-jelentést újságírók előtt a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Budapesten.

A jelentés méltatlan támadás Magyarország ellen, bosszúállási kísérlet, mert Magyarország megvédi határait, nem hajlandó illegális bevándorlók befogadására - jelentette ki Szijjártó Péter. Hozzátette, a mai Európai Parlamentben többségben vannak azok, akik az illegális bevándorlást pártolják.

A külügyminiszter kiemelte, Orbán Viktor miniszterelnök kedden személyesen lesz jelen a jelentés vitáján, és meg fogja védeni Magyarországot.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy az Európai Néppárton belül is nagy vita folyik arról, hogyan kell megítélni a migráció kérdését. Elmondta: Magyarország "nagy energiákkal" vesz részt a vitában.

Kifejtette, bízik abban, hogy a jövőben, főként az európai parlamenti választások kampányában az Európai Néppárt az európai emberek akaratának megfelelően egy migrációval szembeni, az európai emberek biztonságát előtérbe helyező politikát képvisel majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.