Egészségügy

Az összes ápoló felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

A nővérek felmondása a nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel.

2018.09.07 09:39ma.hu

Az összes ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – írja a 24.hu. A nővérek felmondása még nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel.

Egy névtelenséget kérő, ám a kórház belső ügyeit jól ismerő forrás szerint az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre, így az ő felmondási idejük szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni.

A nővérhiány fokozatos fogyatkozással kezdődött. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, az ottmaradók így túlterhelődtek. Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt – mondta el a forrás.

A lap úgy tudja, a főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mindenki beadta a felmondását. Nyolc nővér távozik az intenzív osztályról, vagyis az összes. Érdemes viszont tudni, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné válna egy teljes kórházi osztály működtetése, nem egyszer fordult elő, hogy a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat, akár felülről érkező nyomásra is.

(A címlapfotó illusztráció.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.