Oktatás

Bezárták a kritikus állapotban lévő egri iskolát

Szerda este a Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója bejelentette: két napra bezár az intézmény.

2018.09.06 16:30ma.hu
hirdetés

A Népszava által megszellőztetett ügyből országos hír lett, számos portál vette át az infót és a fotókat, amelyeken látszik, hogy tényleg szinte oktatásra alkalmatlan az egri iskola épülete. A falak bevizesednek, több helyen omladoznak, felmosórongyok és vödrök fogadták a diákokat hétfőn, és biztonsági okokból a vizesedés miatt a villanyt sem lehet felkapcsolni több teremben.

Szerda este aztán az iskola igazgatója bejelentette: két napra bezár az intézmény. A pár soros közleményt Rózsa Sándor intézményvezető jegyzi, ezt írja:

Tisztelt Szülők!
2018.09.06-án csütörtökön és
2018.09.07-én pénteken
RENDKÍVÜLI TANÍTÁSI SZÜNETET RENDELEK EL!
Azok a szülők akiknek problémás gyermekük napközbeni elhelyezése, iskolánkban felügyeletet biztosítunk.

Arról nem szólt az igazgató, hogy miért zárják be az iskolát, de remélhetőleg a legégetőbb feladatokat elvégzik ahhoz, hogy normális körülmények között folytathassák az oktatást. Különösen úgy, hogy elvileg a beázás volt a fő probléma, és hát szerda délután volt egy jókora eső Egerben, az is lehet, hogy betetőzött a probléma.

Elvileg egy több mint 30 millió forintos keret a rendelkezésre áll. Már csak az nem világos, miért nem lehetett megcsinálni mindezt a tanítási szünetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.