Diplomácia

Budapestre látogat a yorki herceg

Budapestre látogat hétfőn András yorki herceg.

2018.09.04 10:56MTI

Erzsébet brit királynő harmadik gyermeke kétnapos látogatásán találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszterrel, továbbá számos budapesti programon részt vesz.

A Brit Nagykövetség közleménye szerint kiemelt témák lesznek: az oktatás, a tudomány, a technológia és a mérnöki hivatás.

András herceg - aki a brit Építőmérnökök Intézetének (Institution of Civil Engineers, ICE) fővédnöke - megnyitja az ICE fennállásának 200. évfordulója alkalmából a Magyar Mérnöki Kamara által Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében szervezett "Építőmérnök 200" konferenciát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) pedig a "Társadalmi érték és felelősség a közszférában" című brit-magyar műhelykonferenciát nyitja meg, melynek megvalósításában az NKE partnere a Birminghami Egyetem.

A yorki herceg ellátogat Magyarország első integrált edzőtermébe, a budapesti Suhanj! Fitness-be, ahol fogyatékkal élő és ép sportolók közösen edzhetnek. Az edzőteremben többek között a 2012. évi londoni Paralimpiai Játékok olimpikonjaival is találkozik.

A látogatás zárásaként a herceg részt vesz az általa 2014-ben alapított Pitch&Palace nemzetközi startup verseny első magyarországi döntőjén, ahol a magyarországi tudományos és technológiai startup közösség képviselteti magát. A kezdeményezés célja az Egyesült Királyságban és világszerte az innovatív vállalkozások, ötletek fejlesztése. A budapesti döntőn a 12 legjobb csapat mutatja be üzleti tervét a mentorokból és befektetőkből álló közönségnek, majd találkozhat az Egyesült Királyságban tevékenykedő legsikeresebb magyar vállalkozókkal és üzletemberekkel - fejtette ki a nagykövetség.

András yorki herceg mostanáig egy alkalommal, 2005-ben tett hivatalos látogatást Magyarországon - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.