Egészségügy

Százezrekkel tartozik szakdolgozóinak a Honvédkórház

Újabb aggasztó hírek érkeztek az ország legnagyobb sürgősségi osztályának állapotáról.

2018.09.02 19:38ma.hu

Aggasztó dokumentum érkezett az Index anonim üzenetküldő szolgáltatásán keresztül a laphoz, mely súlyos állapotokat jelez a Honvédkórház sürgősségi osztályának orvosbeosztásáról.

Kiderül belőle többek között, hogy különböző osztályokról levezényelt orvosokat osztanak be vizsgálóba, így például bőrgyógyász aorta rupturás beteget kezelhet. (Az aorta ruptura a verőér falának megrepedése, életveszélyes állapot.)

Az is kiderül, hogy nemcsak az orvosok nem kapják meg a pénzüket, az összes SBO szakdolgozónak tartozik a kórház, sokszor több, mint százezer forinttal. A névtelen üzenetküldő azt is hozzáteszi, hogy a nővérhiány miatt bezárt a pacemaker osztály, a sürgősségin pedig 18-24 órás műszakokat dolgoznak a nővérek, minimális pihenőidőkkel.

Az önként vállalt túlmunka szerződés felmondása miatt szeptember közepétől sokkal kevesebb traumatológus fog majd ügyelni egy adott éjszaka: négy helyett egy vagy kettő." Ami oda vezet, hogy idővel a betegek nem lesznek ellátva. Állítása szerint most is "gyakran" elhalasztanak műtéteket, de a jövőben előfordulhat majd, hogy a törések operálása egy hétnél is tovább húzódhat, "ez pedig szövődményekhez fog vezetni". Az aneszteziológusok hiánya miatt átlagosan két műtő nem fog működni - tette hozzá a forrás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.