Jog

Hiába tiltották el, hazájában ismét vezethet Rezesová

A szlovák milliomosnőt nyolc évre eltiltották a közúti járművezetéstől, ám Magyarország határain kívül ismét a volán mögé ülhet.

2018.08.31 08:05ma.hu
MTI/Lakatos Péter

Hat év börtön után kedden szabadlábra helyezték a négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozása miatt elítélt Eva Rezesovát, aki a Nagy Ignác utcai fővárosi büntetés-végrehajtási intézetből kedd délelőtt távozott.

Eva Rezesová 2012. augusztus 21-én hajnalban az M3-as autópályán X5-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant az áldozatok Fiat Puntójában. A Fiat kigyulladt, a benne ülő két házaspár meghalt. Eva Rezesová - nagy értékű, biztonsági berendezésekkel jól felszerelt terepjárójában - enyhe sérüléseket szenvedett.

A szlovák nőt jogerősen 9 év börtönre ítélték, ugyanakkor a jogszabályok szerint büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhatott. Miután a 2012 augusztusában történt baleset óta majdnem egyfolytában fogva tartották, a hat év most telt le.

Bár Rezesovát nyolc évre eltiltották a közúti járművezetéstől, Magyarország határain kívül újra volán mögé ülhet – közölte a Magyar Idők kérdésére Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.

A szlovák milliomosnő Magyarországon leghamarabb 2029-ben vezethet, ám – mint arra az ügyészség rámutatott – a tiltás csak Magyarország határain belülre terjed ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.