Egészség

A táplálkozási szokásokról készít felmérést az OGYÉI

A felmérés lényege az egészségvédelem és a szemléletfejlesztés a táplálkozás és a gyógyszerfogyasztás területén.

2018.08.29 21:30MTI
hirdetés

A táplálkozási szokásokról készít felmérést az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI), a felmérés lényege az egészségvédelem és a szemléletfejlesztés a táplálkozás és a gyógyszerfogyasztás területén - közölte Vastag László, a projekt szakmai vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában szerdán.

Kiemelte, bíznak abban, hogy olyan következtetéseket tudnak majd levonni, amelyek segítenek a döntéshozóknak programokat kidolgozni, amelyek a magyar lakosság egészségét segítik elő.

Mint mondta, az uniós támogatással megvalósuló, szeptemberben kezdődő felmérésben 149 település kiválasztott lakosai vesznek részt.

A kérdezetteknek egy fél órát igénybe vevő tesztet kell kiölteniük, amelyben többek között a tápláltsági állapotról, a tápanyag bevitelről, a táplálkozási szokásokról és a fizikai aktivitásról kérdezik őket - tudatta.

Hozzátette, egy táplálkozási naplót is vezetniük kell, amelyet később egy dietetikussal néznek át, aki megméri a résztvevők testsúlyát, magasságát és derékbőségét is.

Az eredmények beérkezése után az intézet feldolgozza azokat, és tanulmányt publikál belőle, amelyet az intézet honlapján lehet majd elérni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.