Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Elindult a nehézmunkagépek irányítását támogató képalkotó és jelölőrendszer kifejlesztése.

2018.06.01 08:57ma.hu

A DATA-PRESS Kft. átvette a "Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása" pályázati kiíráson több mint 300 millió forintot elnyert projekt megvalósítását. A közel 498 millió forint összköltségvetésű beruházásból konzorciumi partnerével, a Martin Metal Product Kft-vel képalkotó és jelölőrendszer kifejlesztését valósítják meg.

A projekt eredményterméke, egy jelenleg nem ismert olyan irányítástechnikai eszköz, amely a munkagépek típusától független és egyszerre több ugyanazon a munkaterületen dolgozó munkagép támogatását teszi lehetővé. A projektben új, a gyakorlatban is használható szellemi alkotást, új műszaki-tudományos eredményt jelent a munkagépek irányítást támogató központi rendszer, amely lehetővé teszi, hogy a munkagép kezelője eddig nem látott pozícióból ellenőrizze a kritikus munkafolyamatok végrehajtását.

A létrejövő K+F eredmény a hazai és az Európai Uniós kiemelt építkezéseknél, ipari tevékenységeknél jelent jelentős előnyt mind a műszakvezető, mind pedig a nehézgépirányító munkások számára. Csökkenti a munkafolyamatok során bekövetkező személyi sérülések, anyag és szerkezeti károk kockázatát is. Előre jelzi az a munkafolyamat során elzárt területre belépő munkásokat és illetéktelen személyeket, így csökkenti a munkahelyi személyi balesetek kockázatát is.

A projekt elsődleges célcsoportja az építőipari vállalatok, földmunkákat kivitelező cégek, vasútépítéssel foglalkozó vállalatok és a közútépítéssel foglalkozó cégek.

A projekt másodlagos célcsoportját azok a cégek és vállalatok képezik, amelyek nem a komplex adatgyűjtő-feldolgozó és szolgáltató rendszert, hanem annak csak bizonyos részeredményeit igénylik. Hazai viszonylatban és Európa szerte számos olyan építési beruházás realizálódik, amely jelentős nehézgép munkával jár, és kizárólag ezeknek a járműveknek az üzemeltetetésével valósulhat meg.

A projekt során létrejövő innováció elősegítheti az ilyen beruházások időben történő megvalósítását, hiszen a terület nagypontosságú ismerete lerövidíti a munkafolyamatokat, ráadásul hozzájárulhat az energia és üzemanyag-felhasználás mérsékléséhez.Azok a cégek és vállalkozások, amelyek a jelen fejlesztést beépítik tevékenységükbe, jelentős előnyre tesznek szert versenytársaikkal szemben, hiszen az innováció eredményeinek felhasználása révén, alacsonyabb költségszinten tudják megvalósítani tevékenységeiket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.