Augusztus 20.

Nem létezik a zászló, amit a Parlamentre akasztottak ki az államalapítás ünnepén

Azért rakták ki, mert 'az alaptörvény immár kimondja a keresztény értékek védelmét'.

2018.08.22 10:23ma.hu
MTI/Illyés Tibor

Olyan vörös zászlókkal díszítették fel a Parlamentet az augusztus 20-ai államalapítás ünnepén, melyeken keresztek voltak. Eddig – az állam és az egyház szétválasztásának elvét szigorúan követve – nem raktak ki semmilyen vallási jelképet állami intézményekre, például a törvényhozás épületére - írja az Index.

A két vörös zászló első ránézésre Szent István lobogójának tűnhetett, ám az ő zászlaján nincsenek keresztek.

Az Index rákérdezett a szervező Miniszterelnöki Kabinetirodánál, hogy ki döntötte el, hogy pontosan hogyan nézzen ki a díszítés, és hogy a zászlón legyenek keresztek. Azt is tudni szerették volna, hogy mit üzentek ezzel a díszítéssel.

"Magyarországon az Alaptörvény mondja ki a keresztény értékek védelmét" - szólt a Kabinetiroda szűkszavú válasza.

Az alaptörvénybe júniusban került be a hetedik alkotmánymódosítással, hogy "minden állami szerv kötelessége Magyarország önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.