Család

Emmi: ősztől országos kampány népszerűsíti a nevelőszülői hivatást

A gyermekvédelmi rendszerben lévő több mint 20 ezer gyermek kétharmada nevelőszülőknél van.

2018.08.20 12:03ma.hu

Ősztől országos kampány népszerűsíti a nevelőszülői hivatást - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A nevelőszülők átmenetileg nyújtanak segítséget azoknak a gyereknek, akiknek a családja bajba került, befogadják a gyerekeket arra az időre, amíg visszatérhetnek családjukhoz. A nevelőszülőség több mint egy munka, nevelőszülőnek lenni hivatás, társadalmi felelősségvállalás, a családok megerősítése, ami a nemzet megerősítése is egyúttal - mondta Fülöp Attila.

A gyermekvédelmi rendszerben lévő több mint 20 ezer gyermek kétharmada nevelőszülőknél van - mondta a szakember.

A nevelőszülői hivatással együtt jár a foglalkoztatási jogviszony, ami anyagi stabilitást ad a gyermekneveléshez. A jövő évi költségvetésben pedig 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére - fűzte hozzá az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.