Deviza

A fideszesek nem mennek el a devizahitel-károsultakról szóló vitanapra

Fidesz-KDNP és a kormány nem vesz részt az ellenzéki pártok által péntekre összehívott parlamenti ülésen - közölte a kormánypárt frakciója.

2018.08.17 05:03ma.hu

Úgy fogalmaztak: egyértelmű, hogy a devizahitelezési válságért felelős baloldali pártok egy öncélú politikai akcióhoz akarják felhasználni a devizahiteleseket.

Azt írták, hogy a kormány sok intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére: bevezette az árfolyamgátat, forintosította a devizahiteleket, lehetővé tette a végtörlesztést, valamint elszámoltatta a bankokat.

Pénteken ellenzéki kezdeményezésre rendkívüli ülést tart az Országgyűlés. Amennyiben a Ház határozatképes lesz, és elfogadja a tervezett napirendet, két javaslatról tárgyalhat: az egyik az ápolási díj emeléséről szól, a másik a devizahitel-károsultak segítését célozza.

Azonban nem lesz határozatképes, mivel a kormánypártiak otthon maradnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.