Gyilkosság

Jozef Rohác azt vallotta, hogy ő ölte meg Prisztás Józsefet

Tehát ebben az ügyben elítélt H. István ártatlanul ül a börtönben.

2018.08.15 06:33ma.hu

Jozef Rohác kedden beismerte a rendőrségen, hogy több mint két évtizede ő ölte meg Prisztás Józsefet. Ezt Fülöp Tamás, Rohác ügyvédje mondta az MTI-nek. A más ügyben kiszabott életfogytiglani büntetését töltő Rohác perújítási eljárás keretében kedden a Nemzeti Nyomozó Irodán többórás vallomást tett. A rendőröknek beszélt arról is, hogy ő ölte meg Prisztást 1996-ban, tehát ebben az ügyben elítélt H. István ártatlanul ül a börtönben.

Az ügyvéd elmondása szerint Rohác a rendőrségen elmondta, ő úgy tudja, hogy az alvilágban ismert Prisztás megölésére az orosz-ukrán maffiától jött a megbízás. Rohác szerint, ahogy a Prisztás-gyilkosság ügyében, ugyanúgy a két évvel későbbi Aranykéz utcai robbantás, illetve Fenyő-gyilkosság ügyében sem sikerült a hatóságoknak kideríteniük az igazságot.

A négy halálos áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János médiavállalkozó ellen elkövetett gyilkossági ügyében Rohácot tettesként életfogytiglanra ítélték, leghamarabb 30 év múlva vizsgálható a 62 éves férfi feltételes szabadlábon engedésének lehetősége. Az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság ügyében felbujtóként ítélték el Portik Tamást, az 51 éves férfinek még legalább 10 év van hátra a büntetéséből. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként  Gyárfás Tamás volt baloldali médiavállakozót gyanúsítják.

Prisztás József vállalkozót, a rendszerváltás utáni alvilági élet egyik jelentős szereplőjét, 1996 november 1-jén lőtték le Budapesten, az utcán, amikor autójába szállt be. A tettes kerékpárral menekült el a helyszínől.

Patócs Ilona, H. István védője a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, kezdeményezte védence szabadlábra helyezését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.