Állati

Hazajött az Orbán-orchidea

Dendrobium Viktor Orbán.

2018.08.15 03:19ma.hu

Szingapúrból Magyarországra, pontosabban a Füvészkertbe érkezett az Orbán Viktorról és Horn Gyuláról elnevezett orchidea, pontosabban azoknak egy-egy hajtása – írta hétfőn a Ripost.

A délkelet-ázsiai városállamban tett tavaly szeptemberi látogatása során a magyar kormányfőnek abban a megtiszteltetésben volt része, mint több más magas rangú politikusnak, akikről orchideát neveztek el a városállam botanikus kertjében. A hivatalos megnevezés: Dendrobium Viktor Orbán.

Így járt Horn Gyula korábbi miniszterelnök is, aki 1997-es látogatása alkalmával lett egy másik orchideafaj keresztapja. Magától értetődő volt, hogy a két különleges fajból Magyarországra is kerüljön egy-egy példány.

A Fűvészkert igazgatója, dr. Orlóci László, a neves szakember intézte a részleteket. Az anyanövényekről leválasztottak hajtásokat, s miután megerősödtek, elindultak a több mint 10 ezer kilométeres útra.

A szingapúri botanikus kert a világ egyetlen olyan trópusi kertje, amely elnyerte a világörökségi rangot, 101 hektáros mérete (nagyjából a Városligetének felel meg) és a benne élő növények változatossága miatt is lenyűgöző látványosság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.