Ügyészség

Balesetet okozott, majd magukra hagyta saját sérült gyermekeit

A férfi a gyermekekhez nem hívott segítséget, ehelyett saját magát szállíttatta el a helyszínről.

2018.08.13 08:58ma.hu

Vádiratot nyújtott be a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki 2018 márciusában egy Győrhöz közeli településen autójával – a kanyarban kicsúszva – behajtott a templomkertbe, majd a vele utazó három sérült gyereket a kocsiban hagyva távozott a helyszínről.

A 39 éves férfi három gyermeket szállított aznap, közülük kettő a saját gyermeke volt.

A sebesség helytelen megválasztása miatt azonban a járművel az egyik kanyarban kisodródott, és a kerítést átszakítva a templomkertbe hajtott, ahol egy szobornak ütközve állt meg.

A gyermekek közül mindhárom megsérült, a vádlott tizenegy éves fiának a keze is eltört.

Ennek ellenére a férfi a gyermekekhez nem hívott segítséget, ehelyett saját magát szállíttatta el a helyszínről.

Az ügyészség a vádlottat a segítségnyújtás elmulasztásának minősített esetével és közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

Tettéért négy év szabadságvesztés is kiszabható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.