Ügyészség

Megkéseltek egy embert a szegedi piacon

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a szegedi férfinek, aki a hét elején egy belvárosi piacon szúrta meg ismerősét.

2018.08.10 12:16ma.hu
hirdetés

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2018. augusztus 7-én a kora délutáni órákban szóváltásba keveredett Szegeden a Mars téri piacon ismerősével, akit előbb megütött, majd egy 8 cm penge hosszúságú késsel lábon szúrt. A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elfutott. A megszúrt férfi 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett el.

A járási és nyomozó ügyészség a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának 1 hónapra történő elrendelésére tett indítványt, figyelemmel arra is, hogy hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt a férfit a bíróság a tavalyi év végén két ügyben is végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte. Az ügyészség álláspontja szerint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása a távoltartással vagy bűnügyi felügyelettel nem biztosítható, indokolt a legsúlyosabb bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelése.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog döntést hozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.