Felsőoktatás

Betiltják a genderszakot Magyarországon

A jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon, azaz a genderszakon.

2018.08.10 08:33ma.hu

Az egyetemek alig egy napot kaptak arra, hogy véleményezzék az Emmi és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztését, aminek egy pontja kimondja: a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon, azaz a genderszakon - írja a hvg.hu. Mindez a hét elején történt. Ilyenkor az egyetemeken gyakorlatilag megáll az élet, hiszen általános szabadságolás van.

Az előterjesztésben egyébként két módosítás szerepel: az egyik a fizetés és nemfizetős képzés közötti határokat tisztázza kidolgozottan, a genderszakot betiltó anyaghoz azonban nem szerepel semmilyen indoklás.

Az előterjesztés két magyar egyetemet érint: a CEU-t és az ELTE-t.

A lap úgy tudja, a rendeletnek nem voltak előzményei, az ELTE idén is vett fel hallgatókat a mesterképzésre. Ők még befejezhetik a képzést, azonban jövőre az egyetem már nem hirdetheti meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.