Mindenütt szemét

Melyik koszosabb, a Szabadság híd vagy az Országház parlamenti ülésterme?

A Szabadság híd teleszemetelése tényleg megtörtént, fiatal, bulizó tömeg által.

2018.08.10 05:20ma.hu

A napokban alaposan megosztotta a közvéleményt a budapesti Szabadság híd állapota a hétvégi ingyenes rendezvények után.


"Az ájtatos szemforgatás fekete övét Mesterházy Attila egykori MSZP-elnök és környezetvédelmi aktivista érdemelte ki, aki így kommentálta a Szabadság híd takarítás előtti látképét: 'Milyen lehet ezeknek az embereknek az otthona? Vagy ott tudnak vigyázni a tisztaságra, csak itt nem?'

A nyugdíjas házmester szerepét felöltő politikus és a budapesti fiatalokat mocskoló kormánypárti publicisták figyelmébe ajánlom az alábbiakat: Svájcban képmutatás és tisztaság van, a Balkánon lazaság és kosz. Magyarországon sikerült ezek visszataszító vonásait ötvözni: itt képmutatás van – és kosz.

A változás ott kezdődik, amikor a saját portád előtt takarítasz, és nem részeg kölykök szemetét látva óbégatsz" - írta ezzel kapcsolatban Puzsér Róbert, az alábbi kép mellékelésével.


A VALYO-s Péter Benjamin a 444-nek azt mondta: "Hibás nincs nagyon az ügyben, természetesen a Szabihíd Projekt a mi nevünkön fut, így mi vagyunk a felelősek a hídon történtekért. Aznap volt egy event, ami nem a mi szervezésünkben valósult meg, nem mi koordináltuk és meg sem kérdeztek minket. Ettől függetlenül a mi felelősségünk, hogy beengedtük őket és a helyszínen nem figyelmeztettük őket a szemétszedésre. Ha mindenképp okolni kell valakit az maga a szemetelő és mi, mint koordinátorok."

A Zoom cikke szerint azonban a Hulladékvadász.hu oldalhoz érkezett lakossági bejelentés alapján nem kell messzire menni a hídtól ahhoz, hogy újabb problémás helyszínt találjunk.

A híd lábánál több tonnányi uszadékfa gyűlt össze, ami közt rengeteg műanyaghulladék és más jellegű szemét is található. Sőt,
a bejelentő állítása szerint patkányokat is látott.


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.