Belpolitika

Tarlós: 70 évesen valószínűleg nem vállalok új ciklust

De azért lesz még egy beszélgetése Orbán Viktorral.

2018.08.01 08:18ma.hu

A Népszava megkérdezte Tarlós Istvánt, hogy indul-e a jövő évi önkormányzati választásokon. "Lesz még egy beszélgetésünk miniszterelnök úrral 2019-ről, de 70 évesen én újabb 5 éves ciklust valószínűleg nem vállalok" - felelte a főpolgármester.

A lap nemrég kormányközeli forrásból úgy értesült, hogy a Századvégnél a Tarlós István utáni időszakra készülve olyan jogszabálytervezeten dolgoznak, amellyel még a 2019-es választások előtt eljelentéktelenítik a fővárosi önkormányzatot. Tarlós ennek kapcsán úgy fogalmazott, hogy 2019 októberéig "de facto” biztosan nem lesz ilyen, de hozzátette: "abban biztos vagyok, hogy miniszterelnök úr megfontolt döntést fog hozni. Az említett konkrét tervezetről nem tudok, mindenesetre a jelenlegi ellenzékre én sem szívesen hagynám a várost. Az hiba lenne."

Korábbi sajtóhírek szerint Tarlós a főváros egyre bizonytalanabb jogi helyzete miatt nem vállalna még egy ciklust.

A 24.hu úgy értesült, hogy egy kormányközeli közvélemény-kutató olyan, hosszabb, 15-20 kérdéses telefonos felmérést végzett budapesti választók körében, amelyben kifejezetten arra kérdeztek rá, elfogadnák-e a válaszadók, hogy a kormányzat nevezze ki a fővárosi önkormányzat első emberét. Sőt arra is, hogy elfogadnák-e a kinevezés egy extrém formáját. A kérdésben megfogalmazott verzió szerint a kormány két évre nevezné ki a budapesti főpolgármestert, a főpolgármester pedig a megválasztott kerületi polgármesterek közül kerülne ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.