Ügyészség

Politikai nézetkülönbségek miatt fújta le utasát a budapesti taxis

A sértett a bántalmazás során könnyű sérüléseket, a könnyutak idült gyulladását szenvedte el.

2018.07.23 11:49ma.hu

A sértett 2017. november 15-én délelőtt a XIII. kerület, Róbert Károly körúton szállt be a vádlott által vezetett taxiba, majd miután bemondta az úticélt, elindultak.

Az út során a taxis és az utas között szóváltás alakult ki a politikai nézeteik miatt. Emiatt a sértett még a XIII. kerületben egy piros lámpánál kiszállt a taxiból, és becsukta maga mögött az ajtót.

A vádlott ekkor lehúzta a vezető oldal felőli ablakot, és mivel a sértett úgy gondolta, hogy a sofőr még akar neki mondani valamit, ezért odalépett, illetve odahajolt az ablakhoz. A taxis ekkor a vád szerint egy hirtelen mozdulattal a kezében lévő paprikaspray-vel arcon fújta a másik férfit.

A sértett a bántalmazás során könnyű sérüléseket, a könnyutak idült gyulladását szenvedte el.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a sofőrrel szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt vádiratot nyújtott be az illetékes bíróságra. A kerületi ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.