Gyűjtés

Repülőjegyre gyűjt a Fazekas RoboTeam

Ha mindenki csak annyit adna, mint amennyit egy nap költ valamelyik rossz szokására, akkor nem lenne gondjuk...

2018.07.21 08:44ma.hu

A Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium RoboTeam csapata Európát, mint kontinenst képviselve nyerte meg a FIRST – For Inspiration and Recognition of Science and Technology – Global Challenge nemzetközi robotépítő versenyt 2017-ben, Washingtonban. Akkor az Önök támogatásával jutott ki a csapat Amerikába és tette büszkévé az egész nemzetet.

2018-ban Mexikó város ad otthont a FIRST Global Challenge -nek, ahol a RoboTeam Magyarországot képviselve kap lehetőséget a címvédésre.

Az 5 középiskolásból és két kísérő tanárból álló csapat részvételi költsége meghaladja a szülők által finanszírozható keretet, az intézménynek pedig szűkös forrása van, ezért fordulunk a szélesebb közösséghez ezzel a rendkívüli támogatási kérelemmel.

"Kérjük Önöket, hogy az útiköltségek finanszírozásával segítsék a csapat részvételét a FIRST Global Challenge versenyen."

A RoboTeam csapatról bővebb információ itt található.

Amennyiben cége tudja támogatni a csapatot, úgy vegye fel a kapcsolatot a projekt anyagi részének koordinálását végző alapítvánnyal:
Tehetséges Kobakokért Alapítvány
Cím: 2030 Érd, Aradi u. 69/A.
E-mail: tk.alapitvany@gmail.com
Telefon: (36) 305668029
Adószám: 18623163-1-13
Nyilvántartási szám: AM-3658
Számlaszám(OTP): 11713012-20005564
IBAN: HU78 1171 3012 2000 5564 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB
Megjegyzésbe kérjük az "First Global" -t feltüntetni.

A mentortanár elérhetősége: Koren Balázs, kobak@fazekas.hu

A Fazekas Robotika műhelye 14 éves múltra tekint vissza. 2003-ban indult azzal a céllal, hogy tanulóink részt vegyenek az FLL (FIRST Lego League) által szervezett nemzetközi robotikai csapatversenyen. A versenyen való sikeres szereplés és a gyerekek lelkesedése arra ösztönözte az iskolát, hogy bekapcsolódjon ebbe a nemzetközi mozgalomba, és a 2004-es évtől kezdődően megrendezte - Magyarországon először – a Budapesti regionális fordulót. A FIRST Global Challenge illetve, hogy más országok csapataival együttműködve lehet sikert elérni, komoly lehetőség számukra, ezért lelkesen készülnek a kihívásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.