Fenyő-gyilkosság

100 milliós óvadékért kerülhet le Gyárfásról a nyomkövető

Ennyi óvadékot Magyarországon még senki nem fizetett.

2018.07.19 11:12ma.hu

100 millió forintos óvadékért kerülhet le a nyomkövető Gyárfás Tamásról, amenbnyiben a bíróság döntése jogerős lesz. A médiavállalkozó elérkezettnek látta az időt, hogy a bíróság enyhítsen a számára előírt fogvatartási szabályokon, így óvadékot ajánlott fel. Ezt a bíróság elfogadta, azt összeget pedig 100 millió forintban határozták meg. Ekkora óvadékot még senki nem fizetett Magyarországon - hangzott el a Híradóban.

Ha befizeti a pénzt, lekerül róla a nyomkövető, és akár külföldre is utazhat. Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a részletekről a 24.hu-nak azt mondta, hogy indítványukra, "a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a terhelttel szemben korábban elrendelt lakhelyelhagyási tilalmat az új Büntetőeljárás hatályba lépésére figyelemmel felülvizsgálta, és a kényszerintézkedést bűnügyi felügyeletként fenntartotta, négy hónappal, 2018. november 11-ig meghosszabbította."

Ugyanakkor elfogadta a gyanúsított védője által előterjesztett indítványt és úgy ítélte meg, óvadék mellett enyhíthetőek a bűnügyi felügyelet szabályai.

"A bíróság az óvadék összegét 100 millió forintban állapította meg azzal, hogy a döntés jogerőre emelkedése, majd az összeg tényleges befizetése után a gyanúsított egyedüli kötelezettsége, hogy havonta kétszer köteles jelentkezni az illetékes rendőrkapitányságon. Az óvadék letétele esetén tehát a konkrét esetben az enyhébb szabályok abban állnak, hogy a korábbiakhoz képest nem lenne nyomkövető technikai eszköz, és nem kellene külön engedély Budapest területének elhagyásához sem, a heti egy helyett havi két jelentkezési kötelezettség lenne" – tette hozzá Bagoly Bettina, aki szerint az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll.

Mint ismeretes, Gyárfás Tamás korábbi magyar úszószövetségi elnök, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA végrehajtó bizottságának tagja, médiavállalkozó ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság áprilisban rendelt el nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat. A kényszerintézkedést a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el. Gyárfás Tamás akkor azt mondta, semmi köze a Fenyő-gyilkossághoz

"Nincs veszítenivalóm"

Kifizeti a rekordösszegű óvadékot a médiavállakozó. "Kifizetem az óvadékot. Mindenemet ráteszem, az otthonomat, bármit, mert nincs veszítenivalóm. Ezt az összeget ugyanis csak akkor nem kapnám vissza, ha megsérteném a bíróság szabályait. De ez szóba sem jöhet, mert soha nem fogok megszökni és mindig a hatóság rendelkezésére fogok állni. Tisztázni akarom magam, nem elmenekülni akarok. Nincs mitől tartanom"- mondta el a 24.hu-nak. "Nemrég adtam el a NAP TV volt épületét az ECHO TV-nek, abból fogom befizetni majd ezt az összeget" - választolta arra a kérdésre, hogy miből fog fizetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.