Országgyűlés

Képviselők fizetése: van, aki 674 ezerrel többet keres majd

Óriásit nő egyes politikusok bére.

2018.07.19 10:32ma.hu

Az RTL csütörtök esti Híradójában jártak utána, mennyivel nő egyes politikusok bére, miután a napokban fizetésemelést szavaztak meg maguknak.

Mint kiderült, Kövér László házelnök az eddigi 1,7 milliós fizetése helyett 2,4 millió forintot kereshet majd, ez 674 ezer forintos emelés.

Bánki Erik is jelentős növelést kap: 1,5 millió forintot tehet zsebre minden hónap végén, az eddigi 997 ezerhez képest. A fizetésemelés érinti a kormánytagokat is, ők eddig a képviselői fizetés 30 százalékát kapták meg a miniszteri, államtitkári fizetésük mellé - hangzott el a műsorban.

Az új törvény szerint viszont nekik is jár a teljes képviselői fizetés. Így például Szijjártó Péter külügyminiszter pénztárcája több mint 666 ezer forinttal lesz vastagabb augusztustól, miután fizetése közel 2 millió forintra nő.

A módosítás az átlagkeresethez igazította a politikusok juttatását, tehát, ha nőnek a bérek, emelkedik a képviselők fizetése is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.