Kajdacs Községi Önkormányzat

Sajtóközlemény

Elindult a gyógynövény-logisztikai központ létrehozása Kajdacson.

2017.07.20 15:10ma.hu

A Kajdacs Községi Önkormányzat 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Helyi gazdaságfejlesztés” című pályázati kiíráson. A beruházásból gyógynövény-logisztikai központ valósul meg.

A projekt eredményterméke, a Kajdacsi Gyógynövény-logisztikai központ kialakítása az ipari park első üzemcsarnokában. A pályázat keretében kialakításra kerülnek az épület üzemeltetéséhez szükséges épületgépészeti berendezések.

Ezen belül a szárító, szellőztető berendezések, fagyasztó berendezések, a fűtési és meleg víz ellátási rendszer, a raktárhelységek és iroda helységek klimatizálása, valamint a napcellákkal kialakítandó megújuló energiahasznosító rendszer.

A projekt lehetővé teszi Kajdacs és a szomszédos települések helyi munkahelyteremtő szükségleteinek kielégítését és a gyógynövénytermesztés beindítását követően a fenntartható és gazdaságos működést. A közvetlen munkahelyteremtő értékén kívül több száz közvetett munkahelyet teremt.

Bár a tervezett Kajdacsi Gyógynövény-logisztikai központ, más logisztikai központok méretéhez képest jóval kisebb méretű, a településhez és a támogatandó tevékenységek gazdaságos üzemeltetéséhez képest arányos léptékű.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.