Túlzott erőszak?

Az ügyészség szerint nem hibáztak a skizofrén nő karját eltörő rendőrök

A család a Strasbourgi Bírósághoz fordul.

2018.07.17 11:28ma.hu

Még tavaly, az RTL Klub házon kívül című műsorában mutatták be azt a felvételt, melyen látható, hogy a mentősök és a rendőrök bemennek egy skizofrén nő lakásába, aki éppen zuhanyzik. A 20 éves nőre az édesanyja hívta ki a hatóságokat, hogy vigyék be a pszichiátriára. Abban bízott, hogy ott majd beadják neki a gyógyszereket, amiket magától nem szed.

A felvételen az látszott, hogy a rendőrök egy idő után megunták, hogy a lány nem engedelmeskedik, és erőszakkal próbálták kivinni a lakásból. A fiatal nő karja az intézkedés közben eltört, a család bántalmazás és súlyos testi sértés miatt feljelentést tett egy évvel ezelőtt.

Szerintük ugyanis egyáltalán nem volt szükség arra, hogy lányuk karját hátracsavarva megbilincseljék, majd meztelenül hasra fektetve a hátán térdepelve tartsák, mozdulatlanul.

Nemrég megszületett az ügyészség döntése, szerintük nem hibáztak a rendőrök - tudta meg az RTL Híradó.

A család nem hagyja annyiban, a Strasbourgi Bírósághoz fordul a rendőri intézkedés miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.