Színes

Nem indul eljárás Will Smith ellen a Lánchídon táncolás miatt

Utolsó budapesti napján megmászta a Lánchidat, hogy táncoljon egyet a tetején. Mint kiderült, nem volt rá engedélye.

2018.07.14 11:43ma.hu
hirdetés

A Lánchídra történő felmászáshoz és filmforgatáshoz sem Will Smith, sem a stábja nem kért engedélyt az ilyenkor szokásos engedélyezési eljárás keretében a Budapest Közúttól, így az illegális volt. Ezzel veszélyeztette saját és az arra közlekedők testi épségét is. Az akció a hajnali órákban, munkaidőn kívül történt, így a hídmester, aki híd műszaki állapotáért felel csak a rendőrségtől értesült róla. A híd ugyanis be van kamerázva és a képeket a rendőrség figyeli. Az ilyen esetekben az ő jogkörükbe tartozik az esetleges intézkedés . nyilatkozta a 24.hu-nak az esettel kapcsolatban Hubert Szebasztian, a Budapest Közút Zrt. kommunikációs vezetője. Mint kiderült, a rendőrség nem indít eljárást a sztár ellen.

"Ez önmagában nem szabálysértés vagy bűncselekmény, az viszont vitathatatlan, hogy nagyon veszélyes. Ám a korábban említett okok miatt a rendőrség nem jár el az ügyben, nem nyomoz. Legfeljebb garázdaság miatt indulhatna eljárás, ám mivel a színész cselekedete senkiben nem keltett félelmet vagy riadalmat, ezért ez a tényállás sem áll fenn" – nyilatkozta a Blikknek Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.