Egészségügy

VIP-ellátást kap majd minden beteg a budapesti szuperkórházban

'Egészségplázaként' fog funkcionálni.

2018.07.13 07:43ma.hu

Bedros J. Róbert, az építésért felelős miniszeri megbízott a Figyelőnek több nagyszabású újítást is elárult a leendő budapesti szuperkórházról. Mint mondta, az intézmény 1200 férőhelyes lesz. Egészségplázaként fog funkcionálni: éttermek, üzletek, posta, sőt, fodrászat is lesz, hogy "a beteget a lehető legkevésbé ragadjuk ki a megszokott környezetéből". Ingyen internet lesz. 900 egyágyas kórtermet alakítanak ki, a többi kétágyas lesz. Az egyágyas kórtermekben tévé helyett monitorok állnak majd a betegek rendelkezésére. "Ezen a tévéadások és az internet mellett megtekintheti akár a saját leleteit is, interaktív kapcsolatot tarthat az ápolószemélyzettel, de tud rajta e-mailt is írni.” Sőt, videótelefonálásra is alkalmas lesz az eszköz. Nem lesz sorban állás az MRI-re és a CT-re. A kórház papírmentes lesz, vagyis a betegdokumentáció digitálisan jelenik majd meg az arra jogosult személyzet eszközein.

Bedros J. Róbert szinte biztos abban, hogy nem lesz létszámhiány az intézményben, ugyanis már több egészségügyi szakember kereste meg külföldről és belföldről, hogy szívesen dolgoznának a kórházban, a kormány pedig “elkötelezett az egészségügyi dolgozók bérfejlesztése mellett.”

Az alapkőletétel 2019 közepére várható, a kórházat pedig 4 és fél, öt év múlva adhatják át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.