Állati

Kígyó keltett riadalmat egy óbudai parkban - fotóval

Kiszabadult a terráriumából egy fekete-fehér kaliforniai sikló, majd egy óbudai parkban okozott pánikot.

2018.07.11 16:47ma.hu

Egy, hazánkban nem őshonos kígyó tekergett az óbudai Kerék utca parkjában a járókelők nagy riadalmára. Egyből értesítették is a közterület-felügyeletet. A közteresek a helyszínen már egy papírdobozban találtak rá a hüllőre, hívták a kerület állatvédelmi felelősét, ő pedig a helyszínen megállapította, hogy egy kaliforniai királysikló hozta a frászt mindenkire.

A kaliforniai királysikló az egyik legkisebb alfaj, a legnagyobb ha van 130 centis. Nem mérgező, áldozatait szorítás által öli meg. Legfőbb tápláléka más kígyók, akár a nagyon veszélyes csörgőkígyók (Crotalus) és a saját fajtársaik is. A kígyók mellett gyíkokat, kétéltűeket, rágcsálókat és madarakat is fogyaszt.

Az Óbuda.hu szerint a láthatóan jó állapotban lévő példány nagy valószínűséggel egy hobbiállattartó otthonából kerülhetett ki az utcára. Nem meglepő, hiszen közkedvelt „házi kedvenc” a kígyók között. Fogságban könnyen tartható és szaporítható.

A siklót végül az állatkert fogadta be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.