Belpolitika

Elemző: kevéssé valószínű a Jobbik pénzügyi okból való megszűnése

De a szakadás még komoly problémákat okozhat a pártnak.

2018.07.08 06:30MTI
hirdetés

Farkas Örs elemző szerint a Jobbik pénzügyi okból történő megszűnése kevéssé valószínű, de a szakadás még komoly problémákat okozhat a pártnak.

A szakértő az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában kitért arra is, hogy a Jobbik működését a közeljövőben "erősen" befolyásolhatja, hogy egy gazdasági vállalkozó, Simicska Lajos is kihátrált a párt mögül. Egyes hírek szerint még az országot is elhagyhatja az üzletember - tette hozzá.

Farkas Örs ugyanakkor megjegyezte: a Jobbikot terhelő tartozás nem kicsi, de a parlamenti pártok azért bőven kapnak költségvetési forrást, így a frakción keresztül kivédhető az átmeneti időszak.

Ezzel együtt a pártszakadás is komoly támogatásvesztést okozhat a pártnak: napról napra érkeznek információk, hogy mely alapszervezet, illetve megye lép ki a Jobbikból, hogy a Toroczkai László és Dúró Dóra nevével fémjelzett Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozzanak - jegyezte meg Farkas Örs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.