Ügyészség

6 éves kislánynak mutogatta magát egy idős férfi egy budapesti templomban

Egy 61 éves brit férfi a vád szerint egy 6 éves kislány előtt mutogatta magát szeméremsértő módon az egyik belvárosi templomban.

2018.07.06 11:15ma.hu

A vádirat szerint a Budapesten élő brit állampolgár 2016. április 3-án nappal bement egy V. kerületi templomba. Ugyanebben az időben a templomban tartózkodott a vádlott által is tudottan, 14. életévét be nem töltött kislány is.

A férfi templom épületében, nemi vágyának felkeltése céljából magát a kiskorú sértett előtt szeméremsértő módon mutogatta. Ezután a vádlott megkérte a lányt arra, hogy a történtekről ne tegyen említést a szüleinek.

A vád szerinti cselekmény – a sértett életkora miatt (14 év alatti) – szeméremsértés súlyosabb esetének minősül, és a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A jelenleg is lakhelyelhagyási tilalom alatt álló terhelttel szemben a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Az eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.