Átállás

Óraátállítás - fontos bejelentést tett az EU

Uniós szinten a nyári időszámítás az 1980-as években vált gyakorlattá; alkalmazását jelenleg a 2000/84/EK irányelv szabályozza.

2018.07.05 18:42ma.hu

Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indított a nyári és a téli időszámításról, és az ezekkel kapcsolatos óraátállításról. Az európai polgárok és az érdekelt felek online konzultáció keretében fejezhetik ki a témával kapcsolatos véleményüket. Az interneten elérhető kérdőívet augusztus 16-ig lehet kitölteni. A konzultáció része időszámításról szóló uniós irányelv kiértékelésének, melyet a Bizottság nemrégiben kezdeményezett.

A konzultációs időszak 2018 július 4-től augusztus 16-ig tart. A bizottság megvizsgálja a jelenlegi nyári időszámítás működését, és azt, hogy indokolt-e eltörölni az évi két óraátállítást. Azt szeretnénk megtudni, hogy mit gondolnak az európai polgárok, az érdekelt szervezetek és a tagállamok az Unióban jelenleg érvényben lévő nyári időszámításról, és annak esetleges módosításáról - olvasható a hivatal közleményében.
Magyarország végleg átáll a nyári időszámításra? Mit szól az EU?

A kérdőív itt érhető el. Ha éppen nincs összeomolva a rendszer, ami jól mutatja, mennyire fontos témáról van szó.


Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.