Botrány

Balatonfüredi drogbotrány - a gimnázium igazgatója mindent cáfol

Cáfolta a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium igazgatója azt a sajtóértesülést, hogy több tucat diákot rúgott ki droghasználat miatt.

2018.06.20 07:52ma.hu

A rendőrség az InfoRádiónak megerősítette, hogy nyomoznak kábítószer-birtoklás és -kereskedelem miatt, de Duna Katalin igazgatónő hangsúlyozta, nem tanácsoltak el senkit.

Az Index azt írta Duna Katalin, a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola igazgatójáról, hogy több diákot rúgott ki droghasználat miatt.

Az InfoRádióban az igazgatónő cáfolta mindezt: azt mondta, hogy ebből semmi sem igaz.

A portál szerint először a rendőrség tartott házkutatást több diáknál, drogot kerestek, vér- és vizeletmintát vettek a fiataloktól. Az ügyről a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság az InfoRádiónak azt nyilatkozta, hogy 14 fővel szemben kábítószer-birtoklás, másik 8 fővel szemben pedig kábítószer-kereskedelem miatt nyomoznak, további tájékoztatást nem adhatnak. Az iskola igazgatónője pedig azt mondta: maga sem tudja, kikről van szó.

Duna Katalin közölte: csak azt tudja, hogy néhány tanuló érintett az ügyben, de sem azt nem tudja, hogy kik, sem azt, hogy hányan vannak.

A portál a szülők beszámolóira hivatkozva azt írja: a tanulókat az igazgatónő behívta magához, és közölte, hogy vagy keresnek egy másik iskolát, vagy eltanácsolja őket. A szülők a cikk szerint arra is panaszkodtak, hogy az igazgatónő ezután meg sem hallgatta őket, Duna Katalin viszont ezt is cáfolta.

Elmesélte, hogy a múlt héten megkeresték őt a diákok azzal, hogy házkutatás volt náluk droghasználat miatt.

"Megdöbbenve álltam az egész előtt. Nem igaz, hogy szülő nélkül behívattam volna a diákokat, ők kerestek meg engem.

Én azokról a gyerekekről tudok, akik engem megkerestek" - mondta.

Az igazgatónő azt mondta: jelenleg is minden diák az intézmény tanulója, ketten közülük előrehozott érettségi vizsgát tesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.