Oktatás

Több tucat diákot rúgnának ki egy balatonfüredi iskolából

Az utolsó tanítási héten tanácsolták el őket, a fiatalok egy része füvet szívott.

2018.06.19 10:29ma.hu

Több tucat diákot rúgott ki az igazgató az utolsó tanítási héten a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolából - írja az Index.

Úgy tudni, a rendőrség 30-40 középiskolás diák otthonában razziázott a múlt héten. Kábítószert kerestek, a gyerekeket elő is állították, majd vért és vizeletmintát vettek tőlük. A lap szerint egy kiterjedt, kábítószerrel kapcsolatban indult eljárás miatt vették elő a fiatalokat.

A történet pár hónappal ezelőtt kezdődött, mikor az iskolai kézilabdacsapat feléről kiderült, hogy füvet szívott. Egy tanár feljelentést tett, a diákokat kirúgták a csapatból, a rendőrség ezután került képbe.

Bár a diákok egy része alig múlt 18 éves, a szüleik nem lehettek ott a kihallgatásukon. Mindegyikük elismerte, kivel, mikor, hol kábítószerezett.

Másnap az igazgatónő egyesével behivatta a tanulókat, az érintettekkel pedig közölte, választhatnak, vagy keresnek másik iskolát - erre két hetet kaptak - , vagy fegyelmi eljárásal kicsapják őket.

A szülők többsége nem érti, hogyan dönthet erről az iskola igazgatója a bevonásuk nélkül.

Ugyanakkor a polgármester szerint jogilag nincsenek is kirúgva a diákok, hiszen ezt egy hosszadalmas fegyelmi eljárás előzi meg. A szülők szerint az iskola igazgatónője viszont pont ezt szeretné megspórolni az ultimátummal, hogy két héten belül keressenek másik iskolát.

Az igazgatónő hétfőn azt nyilatkozta, ebből semmi nem igaz, senki nincs kirúgva. Hogy honnan ered a pletyka, nem tudja, biztos "unatkoznak az emberek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.